Misja

Fundacja powstała, by dzielić się pasją do sportu i umożliwić uczestnictwo w kulturze fizycznej jak największej liczbie osób w różnym wieku, w różnych miejscach Polski i na najróżniejszym poziomie sportowym.

Realizując projekty 1MILA, Liga Biegowa oraz Stadiony Przyjazne Biegaczom, motywujemy do dbania o swoje zdrowie i kondycję fizyczną.  Chcemy pokazać, że bieganie jest dla wszystkich, a ściganie się (w tym także rywalizacja na stadionie lekkoatletycznym) może być zabawą dla amatorów, niezależnie od poziomu zaawansowania.

Organizując Program Stypendialny „WYBIEGAJ w PRZYSZŁOŚĆ”, chcemy pomagać w rozwoju sportowym młodym, zdolnym zawodnikom, którzy z powodów ekonomicznych mają pod górkę. Dając realne wsparcie finansowe, chcemy dodać im wiary we własne możliwości i w swoje marzenia. Chcemy otworzyć przed nimi świat i przekonać, że on jest do zdobycia! Jednocześnie pokazując, że tą przyszłość trzeba sobie „wybiegać” – nie czekać, a o nią walczyć i konsekwentnie budować. Prowadząc Program, chcemy doprowadzić do sytuacji win-win, kiedy kojarzymy ambitnych, pracowitych, młodych ludzi z podzielającymi nasze wartości darczyńcami.

Kim jesteśmy?

Za działania Fundacji odpowiadają: Ada Smokowska, założycielka i Członek Zarządu Fundacji, Magda Sołtys, Paulina Kalinowska oraz Tomek Smokowski.

Sport daje nam radość, poczucie wolności i niezłomnej siły. Pewnie dlatego sportem zajmujemy się w pracy i przed/po pracy 😉

Poprzez projekty Fundacji chcemy nieść te emocje i te wartości dalej!

imprezy w roku
1 +
uczestników naszych projektów w 2022 r.
przekazane na cele charytatywne w 2022 r.