FUNDACJA ZDROWY RUCH POMAGA W BUDOWANIU MAREK MŁODYCH SPORTOWCÓW!

PRACA I PASJA – FUNDACJA ZDROWY RUCH BUDUJE MARKI MŁODYCH SPORTOWCÓW!

Pasja to bardzo ważny element życia – nadaje mu sens i sprawia, że łatwiej radzić sobie z problemami dnia codziennego – tymi mniejszymi i większymi. To motor napędowy, który codziennie motywuje do działania. Z prawdziwymi pasjonatami ma do czynienia Fundacja Zdrowy Ruch organizująca Program Stypendialny Wybiegaj w Przyszłość.

– Wspieramy młodych biegaczy, obserwujemy jak z naszą pomocą spełniają swoje marzenia! Podczas rozgrywanych ostatnio Halowych Mistrzostw Polski wszyscy nasi startujący stypendyści wrócili z krążkami krajowego czempionatu, a wśród nich była między innymi Zofia Tomczyk, która pobiła rekord Polski i osiągnęła najlepszy wynik na świecie w biegu na 300 metrów (37,98)! Oni mają ambicję nie tylko na bycie najlepszym w Polsce, oni chcą reprezentować kraj na Igrzyskach Olimpijskich. A my pomożemy im ten cel zrealizować. Dążą do tego ciężką pracą, łącząc edukację ze sportem i życiem osobistym. Przed nami wiele lat pracy, bowiem wspieramy od początku profesjonalnych sportowych karier – już od 14 roku życia. Praca od podstaw ma sens! – mówi pomysłodawczyni Programu i Członkini Zarządu Fundacji Zdrowy Ruch Adriana Smokowska

BUDOWANIE MARKI MŁODYCH SPORTOWCÓW

– Biegacze otrzymują od nas pakiet benefitów – wsparcie finansowe, sprzęt sportowy, szkolenia, ale sami także mają szereg zadań do spełnienia – wszystko po to, by jak najwięcej wynieśli ze swoich sportowych karier. Jednym z obowiązków jest regularne prowadzenie kanałów social media – ułatwia to dotarcie do potencjalnych sponsorów, skraca dystans z kibicami. Z dumą obserwujemy ich progres – tworzą coraz to lepsze treści, świetnie montują filmy – to cenne umiejętności, dzięki którym budują swoją markę. Ponadto często mają możliwość obycia się z mediami – biorą udział w podcastach, czy też w audycjach radiowych, udzielają wywiadów. Wiemy, że są za to wdzięczni i doceniają taką możliwość, mimo, że często tym sytuacjom towarzyszy stres, to krok po kroku oswajają go! Dajemy im wskazówki, pomagamy przygotować się do wystąpień publicznych – to zmniejsza tremę i dodaje pewności siebie – mówi Paulina Kalinowska-Radziwonka – koordynatorka Programu Wybiegaj w Przyszłość.

Ponadto umożliwiamy spotkania ze sportowcami z najwyższej półki – np. Marcinem Lewandowskim – medalistą Mistrzostw Europy i Świata, uczestnikiem Igrzysk Olimpijskich od którego mogą czerpać wiedzę i korzystać z ogromnego bagażu doświadczeń  – dodaje Kalinowska-Radziwonka

Tu można poznać Stypendystów programu Wybiegaj w Przyszłość – na stronie znajdują się także odnośniki do ich kont na Instagramie:

PRACA I PASJA – NIEZBĘDNE POŁĄCZENIE

Aby osiągnąć długofalowy sukces, niezbędny jest wysoki poziom motywacji wewnętrznej – to ta odgrywa kluczową rolę w osiąganiu celów. Młodzi sportowy mają ogromne chęci – to ich przewaga! Są w stanie utrzymać motywację przez dłuższy czas. Bo lubią to robić! Benefity nie są najważniejsze, liczy się satysfakcja! A ta jest duża, biorąc pod uwagę włożony wkład w osiągnięcie celu. „Wybierz pracę, którą kochasz, a nie przepracujesz ani jednego dnia więcej w Twoim życiu” –  te słowa Konfucjusza idealnie odzwierciedlają karierę młodych sportowców. Jest ona wymagająca, wyboista, z wieloma zakrętami i „podbiegami”, ale to ta wymarzona!

Partnerami Programu Wybiegaj w Przyszłość są: Bank Pekao S.A., Salomon, Fundacja PVE Dobra Energia