Stypendyści zostawiają serce na bieżni! Zobaczcie ich wyniki!

Na lekkoatletycznych halach trwa sezon startowy, którego zwieńczeniem będą halowe mistrzostwa Polski, rozgrywane w terminie 10 – 12 lutego 2023 roku w Rzeszowie.

Ze świetnej strony pokazują się stypendyści Programu Wybiegaj w Przyszłość, którzy w każdym starcie dają z siebie wszystko, a na bieżni zostawiają serce.

Oto ich najlepsze wyniki:

– ZOFIA TOMCZYK w pięknym stylu pobiła nieoficjalny REKORD POLSKI I EUROPY na 300 m – 38.35.

– ZUZANNA WIERNICKA pobiła już DWA REKORDY POLSKI: na 1000m i 2000m. Na 2000m jest prawdopodobnie PIERWSZĄ OSOBĄ NA ŚWIECIE w historii U18, która zeszła poniżej 6 min.
(prawdopodobnie, bo nie wszystkie czasy są notowane).

– TOMASZ BAJRASZEWSKI jest liderem ogólnopolskich tabel na 60m, bardzo poprawił się technicznie i zrobił ogromny progres, jego aktualny czas wynosi 6,86.

– ALEKSANDRA WIŚNIEWSKA również jest liderką tabel sezonu na 1000m z czasem 2,46,30 – jest to wynik bliski rekordu Polski.

– LENA PAJĘCKA ma aktualnie drugi wynik na 600m i trzeci na 1000m w Polsce.

– MARTYNA KRAWCZYŃSKA jest liderką tegorocznych tabel na 600m, a na 1000m jest druga –  tuż za Aleksandrą!

– BARTOSZ KITLIŃSKI nabiegał świetny wynik na hali na 800 m – 1,50,01 – także jest to pierwszy wynik w Polsce!

– ŁUKASZ ZACZYK ze znakomitym czasem 2,29,99 jest liderem sezonu.

– MARYSIA JAROSIŃSKA, MICHAŁ GORZKOWICZ, WERONIKA DUDZIŃSKA  – zajmują czołowe miejsca na ogólnopolskich listach na swoich koronnych dystansach.

Lepszego rozpoczęcia sezonu nie mogliśmy sobie wymarzyć, nasi stypendyści są w świetnej formie! Przepracowali bardzo solidnie okres przygotowawczy i teraz zbierają owoce swojej ciężkiej pracy. Dodatkowo tę pracę godzą z nauką na wysokim poziomie! Krok po kroku ze wsparciem Programu Wybiegaj w Przyszłość, realizują swoje cele, spełniając przy tym marzenia i dostarczając wielu emocji!