Tomasz Bajraszewski – karta zawodnika

MOCNE STRONY

Myślę, że w sportowej karierze pomaga mi moja wytrwałość i dążenie do wymarzonego celu. Dzięki temu mam motywacje do dalszych treningów, bo wiem, że dzięki nim uda mi się je osiągnąć.

MÓJ RYTUAŁ W DNIU STARTU

Jedyną rzeczą jaka się powtarza u mnie przed startami jest to słuchanie ulubionych piosenek.

CO MYŚLĘ NA OSTATNIEJ PROSTEJ

Na ostatniej prostej nie myślę o niczym, ponieważ ciężko jest się zastanowić nad czymś podczas biegu, który trwa około 11 lub 22 sekund.

NAJLEPSZY MOMENT W SPORTOWEJ KARIERZE

Najlepszym momentem w mojej sportowej karierze był wyjazd na Mistrzostwa Europy do Jerozolimy. Poznałem wiele wspaniałych osób i zabawnie razem spędziliśmy czas.

NAJTRUDNIEJSZY MOMENT W SPORTOWEJ KARIERZE

Najtrudniejszym momentem w mojej karierze był start w Mistrzostwach Polski U18 na hali. Tydzień przed udało mi się złamać 7s na 60m. Było to coś wspaniałego. Niestety po biegu finałowym złapała mnie kontuzja. Siedziałem w domu i nic nie mogłem zrobić. Na mistrzostwa pojechałem w roli faworyta lecz mimo chęci i ogromnego starania się, udało mi się zająć ledwie 7 miejsce. Wiele osób wsparło mnie w niepowodzeniu, ale wiele tez liczyło na to, że wygram, zadawali mi różne pytania i mówili rzeczy które były nie na miejscu. Ale była to dobra lekcja, żeby poznać kto jest prawdziwym przyjacielem i potrafi wesprzeć w każdej sytuacji.